neděle 8. ledna 2017

JAKÝ CHCI NOVÝ ROK?

Moc vás zdravím u prvního článku roku 2017. Začátek roku mám ráda pro jeho energii a radost z nového. My jsme se na konci roku s Milým pustili do velkého úklidu, abychom začali v čistém a srovnaném prostředí. Taky jsme si dlouho povídali o tom, co bychom chtěli letos stihnout, zvládnout, co se naučit. Shodli jsme se, že se budeme letošní rok snažit prožít více minimalisticky. A to jak v oblasti hmotné, tak nehmotné. U věcí, oblečení a obuvi se chceme pečlivě rozmýšlet a pořídit si kousky kvalitní a pokud možno etickým způsobem vyrobené. Jen potřebné. Nenosit si domů zbytečnosti, usilovat o čistý a nezahlcený byt, kdy má každá věc své místo a prostor se dá rychle uklidit. Nehmotná oblast pro mě znamená věnovat se menšímu počtu aktivit, ale intenzivněji, jít více do hloubky. Taky nezahltit si většinu volného času kurzy, jako se mi povedlo minulý půlrok, ale nechat si čas, který není naplánovaný. Hodně aktivit jsem po škole úplně nechala být nebo pozastavila, ale stejně se ukázalo, že musím k práci na plný úvazek ještě více minimalizovat, abych byla spokojená. Pečlivěji si vybírat, do čeho se pustit, čemu věnovat čas a energii. Přála bych si letos více cestovat, výletovat. Hlavně být více v přírodě. Taky více číst. Věnovat se józe. A zapracovat na své angličtině - to by mělo být tak pětkrát podtrženo. Zkoušet nové věci v šití. A více blogovat.
Tak uvidíme, jak to půjde :). Přeju krásné lednové dny!

6 komentářů:

  1. Kaťulí,z celého srdíčka Ti přeji,aby pro tebe a tveho Milého byl rok 2017 právě takový jaký popisuješ 😘

    OdpovědětVymazat
  2. Katy, krásně napsáno. Já se snažím více přemýšlet nad oblečením a obuví, aby bylo kvalitnější a déle vydrželo.A vyhýbat se ukvapeným nákupům. Přeji úspěšný start roku 2017 a těším se na blogové příspěvky! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači, děkuju, já se těším na Tvé příspěvky :)!

      Vymazat
  3. Jé, tak ať se ti to povede!:-) Já teď poslední dobou taky hodně třídím a posílám dál. Nějak nám to tu totiž s tím prckem začíná být menší a menší:D Když už něco kupuju, musím si být jistá, že to nebude jen další pracholap nebo nepotřebný žrout místa no a kvalita na prvním místě! Hlavně pro to naše bejbo:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mluvíš mi z duše - příroda, minimalismus a více přemýšlení nad tím, co člověk jí/nosí/dělá :) No a trénovat jazyky bych taky měla, ale...ale známe to :)

    OdpovědětVymazat