čtvrtek 24. srpna 2017

5 LET

Dneska má blog páté narozeniny
Před pěti lety jsem si ho nadělila k narozeninám. Tehdy jsem váhala, jestli je to dobré rozhodnutí. A bylo. Ráda si ho prohlížím zpětně. Dívám se, co se dělo vloni, předloni...
Motivuje mě tvořit, sdílet. 
Roste se mnou. Za těch pět let jsme spolu ušli kus cesty. A věřím, že ještě kus ujdeme. 
Z prvních pokusů šití ze starého oblečení, které měly tehdy pouze ekonomický podtext se stalo něco mnohem hlubšího. Něco smysluplného. Upcyklace mně už nepřijde ekonomicky výhodná, protože je časově náročná. A čas vnímám odlišně než dřív - je pro mě mnohem cennější. Smysl upcyklace spatřuji v její etické a ekologické stránce. Dávat věcem šanci, neplýtvat, využít, co již máme k dispozici. Nezatěžovat životní prostředí a nepodporovat výrobu produktů v neetickém prostředí. 
V secondhandu si kolikrát koupím oblečení za cenu nového ve výprodeji a netrápí mě to.
Za posledních pár let jsem udělala i velkou změnu v kosmetice - snažím se používat přírodní produkty. Pořád to není ještě úplně ideální, ale snažím se, hledám, pátrám a zkouším. Už chybí jen kousek. 
Snažíme se omezit produkci plastu, proto jsem ušila látkové pytlíky z bavlny a ze záclonoviny. Učíme se je nosit na nákup a máme radost z ušetřených sáčků. 

Prostě maličkosti se počítají :).
Krásné srpnové dny! 
A milý blogu, všechno nej!

6 komentářů:

  1. Gratuluji k blogovým narozeninám! Ať Tobě i nám dělá blog ještě dlouho radost...;-) (Ty záclonové pytlíky bych si už taky konečně měla pořídit...:-)) P.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak vše nejlepší k narozeninám - tvým i blogovým :) Pytlíčky jsou krásný!

    OdpovědětVymazat
  3. Všetko najlepšie k piatemu výročiu!!A samozrejme aj k narodeninám všetko naj naj..Tie vrecka sú úchvatne,musím si aj ja niečo take ušiť.Uz som na to myslela dávnejšie,ale neviem sa k tomu dokopať.��

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji ať se ti stále daří.
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Vše nejlepší k první pětiletce;) a přeju ještě hodně dalších:-). Moc ráda nakukuju!

    OdpovědětVymazat