neděle 28. února 2016

Z POSLEDNÍ DOBY

Došité šaty z kurzu šití. Teď je mi líto, že jsem je nešila z lepší látky, bála jsem se, že se nepovedou kvůli rukávům. Šité ze sekáčové látky, na kterou se všechno chytne. Nakonec přišívání rukávů vůbec nebolelo, spíše mě potrápil skrytý zip. Jsou šité podle střihu z burdy, ale upravily jsme jej, ten původní měl jiné záševky. Dále pak plátěnky a taštičky. Teď mám rozešitou obyčejnou úpletovou sukni, je skoro hotová, ale lámeme si hlavy s jedním overlockovým stehem na spodní lem, tak doufám, že na něj brzy přijdeme :). Na facebooku jsem už psala, že jsem tento týden donesla pár svých věcí do Restartu. Mám z toho velkou radost, moc Restartu fandím a jsem ráda, že se můžu podílet. Jedná se o brněnský sociální podnik, který každého půlroku nabízí tréninkové zaměstnání mladým lidem v obchůdku. Prodávají zde oblečení, tašky, šperky a doplňky nezávislých módních značek. Však koukněte. Konec hlášení :).
Pěkné dny!

18 komentářů:

  1. oooooo, tie šaty sa ti vážne podarili!!! a tá taška s pávom ma úplne že dostala ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :). Sekáčová, už jde na ni ale trochu vidět, že je praná a je taková pokrčená, tak si ji budu muset nechat :D...

      Vymazat
  2. Škoda, že šaty nejsou vidět zezadu, zajímal by mě ten skrytý zip. :) Vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotku jsem nahrála :). Původně jsem ji nechtěla dávat, protože jsou šaty pokrčené od svetru a bundy, ale co, o to vlastně nejde :)...

      Vymazat
  3. Krásné šaty. Skrytý zip mě taky brzy čeká, vyhlídla jsem si šaty, u kterých mě to nemine. Premiéra. Jsem na to zvědavá. Očekávám, že to nebude tak těžký, jak si vždycky myslím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to tak hrozné :). Člověk musí umět šít rovně a přesně. Nebo se o to hodně snažit :)...

      Vymazat
  4. krásné. hlavně ty fotky páva s postříkanou zdí v pozadí:)a šaty taky super!!

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý! Nejlepčejší ty šaty a taška s pávem!!

    OdpovědětVymazat
  6. Wow! Šaty jsou super! Tak na sekáčové látce natrénováno, teď je můžeš střihnout z nějaké další látky;)Ale plně to chápu, já taky, když si nejsem moc jistá výsledkem, volím cenově méně bolavou látku....a pak je mi líto, že jsem nestřihla z něčeho jiného....ale bývá to i obráceně - střihnu do něco lepšího a výsledek nic moc.
    A na Restart juknu, slyším prvně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to těžké odhadnout :). Joo, ozkouším je v praxi pořádně a uvidím. Děkuju!

      Vymazat
  7. jéé .. krásne všetko.ooOO°°...

    OdpovědětVymazat
  8. Tak skryty zip na kurzu pro zacatecniky? Hmmm, to je odvazne. Ja se ucila sit ve skole a za 4 roky se nikdo neobtezoval nas to naucit. Pak jsme se s tim sama poprala, kdyz jsme sila polstare. Vzpominam si, ze to opravdu stalo zato :-) Ale z fotek je videt, ze se Vam to opravdu povedlo. Mate muj obdiv. Saty jsou pekny a pak ta tasticka s puntikama a modrym zipem, ta je krasna!

    OdpovědětVymazat
  9. Tvé taštičky a plátěnky mě nikdy nepřestanou fascinovat! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Spadla mi brada nad tou krásou... šaty a látka na tašku boží!!

    OdpovědětVymazat
  11. Ty šaty jsou překrásné! Vážně, kloubouk dolů!!!

    OdpovědětVymazat