středa 25. listopadu 2015

OVESNÉ SUŠENKY

Dneska mám tip na rychlé a jednoduché ovesné sušenky :). Je na ně potřeba:

-1 hrnek vloček
-1 hrnek hladké mouky
-1/2 hrnku cukru (my dáváme necelou čtvrtku hrnku, protože přidáváme i datle, které hodně osladí)
-1/2 hrnku ořechů
-130g másla (nám došlo, tak jsme dali méně a nevadilo)
-3 lžíce medu
-mléko
-skořice
-semínka

Smícháme vločky, mouku, cukr, skořici, ořechy, semínka - všechno suché. V hnrci rozehřejeme máslo s medem a přidáme je k smíchaným surovinám. Dále se přilijeme mléko, asi dvě štamprle. Pak už jenom promícháme a na plech s pečícím papírem tvarujeme kopečky. Pečeme 15-20 minut na 150 stupňů. Je to vážně rychlé :).

My jsme přidali i kakao, kokos a již zmíněné datle. Já moc podle receptu neumím vařit/péct, přidávám, co máme doma a na co máme chuť. Spíše mám recept jako základ. Z toho celkem roste Milý, protože se potřebuje řídit receptem, větší jistota, že jo. Na poslední fotce jsou sušenky bez kakaa :).
Co pečete vy? Pro inspiraci :).
Hezký den!

5 komentářů:

  1. Mňam! Děláš m chutě:-) Já peču sušenky z vloček celkem často, taky vše dělám tak baj očko bez receptu, přimíchám dobroty, co jsou zrovna doma:-) Je to super, jdou dělat na tisíc způsobů. Měli jsme už ze všeho možného ovoce, čokoládové i mrkvové. Jen je dělám bez mouky. Právě proto, že peču calespoň jednou za týden (a jsme pak na to spořádání jen dva), se mi mouka nechce cpát i do sušenek. Vločky namočím v mlíku a polovinu dávky rozmixuju, tím pádem držíí hezky i bez mouky. A cukr dávám taky jen tak aby se neřeklo (hnědý), spíš doslazuju medem, kokosem, domácí malinovou šťávou nebo javorovým/datlovým sirupem.
    Joj a co pečem? Všecko možné, my jsme oba sladké tetky:) Naposledy jsem dělala mrkvánky s povidlama no a teď budu muset vymyslet něco jablíčkového, rodičové přivezli plnou bedýnku:-)

    ... Katuš, vše nej k svátku! Napsala jsem ti už sice přání v odpoěvdi na mojem blogu, ale tady si to třeba přečteš ještě dnes :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za tip :), to mě nenapadlo vločky rozmixovat :). Vyzkoušíme!
      Sladké tety :), to je pěkné.
      Děkuju moc za přání :)!

      Vymazat
  2. Jůů, já dělala předevčírem ovesné lívance, tak sušenky bych mohla třeba dnes či zítra! Děkuji za tip Katy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lívance, mňam, ty jsme dlouho neměli. Není zač :).

      Vymazat
  3. mňamky :) takéto sušienky by som si hneď dala :)

    OdpovědětVymazat