úterý 26. února 2013

RECYKLACE


Napadlo mě, že bych vám občas ukázala textilní recyklaci v mém pojetí. Já sama mám moc ráda tento typ článků, a doufám, že některé z vás tato tématika taky baví :).
Na úvod, recyklaci říkám velké ANO, protože si myslím, že je v naší konzumní společnosti zoufale potřebná, a navíc na ní zbožňuji tvořivost a nápaditost, které ji provází.
Často nakupuji v sekáčích různé povlečení, povlaky, přehozy, závěsy a šiju z nich všechno možné. Líbí se mi šetrnost k životnímu prostředí a zároveň i k mé peněžence, protože nové látky nejsou nejlevnější záležitostí, a to zejména, když se učíte šít. Někdy koupím i nějakou košili či halenku, ze kterých také něco ušiji nebo vyrábím textilní brože či náušnice.

Dnes můžete vidět kruhový šátek a kytičkový náramek, který už znáte ze začátku února. Původně se jednalo o závěs, který měl divnou délku a vlastně i šířku. Mně se moc líbil pro svou barvu a vzor. Připomíná mi totiž ty hezké sešity z papírnictví, ty jak jsou děsně předražené :), víte?
A tak jsem přemýšlela, co s ním, až jsem ho střihla na šátek a ještě půlka zbyla, tu použiju na několik kytiček :), a uvidím, co mě napadne.


5 komentářů:

  1. Krása a sexy vlasy ;) T.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná recyklace, ta šálka se mi hodně líbí!

    OdpovědětVymazat
  3. je to krasne, do niecoho podobneho sa uz dlhsie chystam pustit, len si nejako neviem najst cas :(

    OdpovědětVymazat
  4. ty jsi ostříhaná...moc Ti to sluší :-* těším se na Tebe, až Tě uvidím, zlato moje! :))

    OdpovědětVymazat