sobota 5. ledna 2013

OBAL NA DIÁŘ

Když dostane diář, který má ideální velikost i rozvržení stran, ale nepěkný obal (vážně se mi, mami, ten velký nápis „dedra“ nelíbí), zbývá vám se s obalem smířit, nebo ho nějak zakrýt.
Jak vidíte, já jsem se nesmířila. Přemýšlela jsem o lepící tapetě nebo textilním obalu. Ale vzhledem k tomu, že jsem doma tapetu neměla a potřebovala jsem obal hned, šilo se.
Ve chvíli, kdy jsem obal fotila, uvědomila jsem si, že jsem vám mohla nafotit postup. Ale ono vlastně nejde o nic složitého.

Nejprve změříte diář, připočítáte pár centimetrů na zahnutí látky (1., vrch a spodek diáře) a k celkové délce připočítáte zhruba 10 cm na přeložení (2.). To, aby vám vznikl prostor pro zasunutí desek diáře do obalu. Tedy na každou stranu 5 cm. Raději ať je obal o chlup větší, než menší. Menší je k ničemu.
Já na tyhle přesné počty nejsem, tak na ně raději moc nehleďte. Tím, že jsem sešívala obal ze tří různých látek, jsem zkoušela a zastřihávala až to nějak sedlo.
Jednodušší je šít z hrubší neprůsvitné látky. Obal ve výsledku působí čistějším dojmem. Mně prosvítala béžová a světle modrá část, proto jsem přišila i podšívku nebo jak to nazvat :).
Akorát tím, že je obal dvojitý je v přeložené části (2.), do které se zasouvají desky, poměrně tlustý, což se mi nelíbí, ale je to lepší než se dívat na ten původní :).

11 komentářů:

  1. Super nápad, vypadá to moc hezky a rázem je z toho originální diář :).

    OdpovědětVymazat
  2. To je super! A můžeš si jich udělat víc a podle nálady měnit :) Já mám úplně obyčejný zelený, tak třeba si taky nějaký ušiju na ozvláštnění.

    OdpovědětVymazat
  3. wow.. moc pěkné :).. Já bych si to klidně udělala na knihu, jenomže ony ty knihy mají vždy jinou velikost, takže bych musela mít takových obalů několik :).. Ale děsně se mi to líbí! a ty barvy ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že každá kniha má trochu jiný rozměr :). To bys jich musela mít skutečně několik, ale zase na druhou stranu to není nic složitého :). A děkuju ;).

      Vymazat
  4. ty už jsi v tom šití taak moc šikovná, zrůd :-* Nádhera

    OdpovědětVymazat
  5. Od Leničky jsem dostala taky látkový obal :) a konečně letos jsem dostala diář, který do něho přímo pasuje :)) ..a ten tvůj je velmi povedený!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné. Líbí se mi to barevné provedení. Terka

    OdpovědětVymazat
  7. Lepící tapety jsou skvělé, ale tohle je podle mě mnohem hezčí! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju moc za milé komentáře :)!

    OdpovědětVymazat
  9. Jů! Mám sice fešácký diář s Malým princem, ale tenhle obal je tak krásný, že bych mu ho občas mohla obléknout...teda jestli zvládnu ho vytvořit (nešikovnost je moje silná stránka) ;-).
    Nááádhera!
    Vivi

    OdpovědětVymazat